79) En Ungkarl, eller ugift gammel ung Svend paa 111 Aar, barnfød i Norge udi Stavanger Bye, in Novembri 1624. ved Navn Chrisrian Jacobien Dragen, og som, den Dag i Dag er, staar i Hans Maysts. Søe-Tieneste, som Høybaadsmand ved Holmens Takkel-Loft, haver nu første gang paa sin Alderdom ladet sig lyste at indgaae Ægteskab med en Enke, navnlig Maren Michels Daatter paa 60 Aar. Dette gamle Ægtepar nød den Naade, at deres Bryllups-Fest den 24 October sidstafvigt blev holdet udi Hans Høy-Grevelig Excellences Hr. Greve af Danneschiolds Hotel her i Staden, og bivaanet af en meget stor Forsamling af høye og andre Stands Personer, som beærede denne Act med deres Nærværelse, iligemaade blev dette rare Brude-Par bevist den Naade, at Deres Grevelige Naader Hr. Greve Ulrich Adolph af Danneschiold og til Samsøe, og Hr. Grev Christian Conrad Danneschiold og til Laurvigen, geleyede de unge Brude Folk til deres Brudeskammel.
Datering
1737
Arkiv ID
000018419
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Extraordinære Relationer, København. October 1737
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.