Anlæg II flere Aar har været omdannet til den yndigste Spadseregang, der ved sin udmærkede Beliggenhed, med Bakker og Dale, samt gjennemløbende Kilder og Bække, og fra hvis højeste Punkt er en af de skjønneste Udsigter over Byen og Havet, Skov, Marker og Enge, er et Anlæg, som, er lige Størrelse, ikke mange finder skjønnere hertillands. Et andet mindre Anlæg ligeoverfor, paa den anden Side af Randers Landevei, er af S.T. Hr. Regimentschirurg Ridder Hjort ligeledes forvandlet fra en Steengrund til en smuk Plantage. Ogsaa Risskovs (Byens Ejendom) der ved sin yndige Beliggenhed, idet den næsten som Møens Klint rager ud over Havet, og fra hvis Kløfter ere mange maleriske Udsigter, er bleven forskjønnet med flere smukke anlæg og Forlystelsessteder, som indbyde her til den behaveligste Nydelse i den fri Natur og virkelig er blevet til en sand Lystskov, næsten hele Veien til denne Skov er beplantet med Allé Træer. Ogsaa til Fattighaver har Byen udlagt en Deel Jord, hvis Brugere ere forpligtede til ved Beplantning at forskjønne disse. - At nævne de Mange, som hertil, mere eller Mindre, have bidraget vilde blive for vidtløftigt. De Enkelte der i Særdeleshed have interesseret sig for Sagens Fremme og vistnnok med ei ubetydelige Ofre have bragt den saavidt, ere saa almeen bekjendte at vi ei behøve at navngive dem, og vi ere forvissede om, at de finde den bedste Løn i den Overbevisning, at de med deres ufortrødne Virksomhed have bidraget saa meget til at forskjønne Byens Omgivelser, og derved vækket Sans for Indvaanerne for de mange Naturskjønheder den er saa rig paa.
Datering
1839-03-07
Arkiv ID
000108942
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.