1739 Skræderlaugets Oldermand klager over Byfogden, der har pantet hos ham for 30 Rdr., fordi Skrædderne ikke havde mødt personlig at bære den afdøde Politibetjent, Hans Juel til Graven, uagtet de havde opfyldt (Magistratens) Ordre at møde "skikkelige ærlige Mænd, forsynede med Rassabler sorte Klæder og Kapper, Paruqver eller Haaret pudret"...De havde paa Laugets Ligkasses Vegne leiet for dem, fordi endeel Mestre vare borte fra Byen, endel ved Høst-Arbeide forhindrede at møde. - Byfogden erklærer, at man havde med stor Møie faaet 2 skikkelige Politibetjente fra København, paa Vilkaar, at de skulde blive holdte som ærlige Mænd, og det havde koste Møie nok at soutinere dem. Nu var der ene død, og da havde Skrædderlauget Leiet noget Rips-Raps, som under Grin og Latter tog Kisten ud kl. 3/4 til Tolv og løb af sted dermed, for Følget, 6 Par af de anseteste Borgere, hvoriblandt "Hr. Lodvig", kunde blive samlet. (Stiftamtets Arkiv)
Datering
1739
Arkiv ID
000109943
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Hübertz: III 278
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.