1731. 7. August. Stiftamtmandens Fuldmægtig skriver til Borgmester i Aalborg, at da Borgerskabets Liglaug, fordi en Del af Medlemmerne vare gamle og svage, der ikke godt kunde udholde at bære, havde ladet gjøre en Ligvogn, paa hvilken de den 3. August havde bortkjørt forrige Veier og Maaler Christen Jørgensen Skaarup, og hvilken da første Gang blev brugt; men Byfogden var indkommen med Forespørgsel, hvad Mulkt derfor skulde betales. Da man nu ikke finder, at det er forbudet at bruge Ligvogn med 2 Heste, ei heller at noget derfor skal betales, uden 3 Rdr. til Kirken, naar denne selv eier Ligvognen, saa har Stiftamtmanden paalagt ham at forhøre, hvorledes man andensteds forholder sig, og dette udbeder han sig Besked om fra Aalborg med næste Post. (stiftamtm. Arkiv)
Datering
1731-08-07
Arkiv ID
000110099
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Hübertz: III 168
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.