(A. H. Winge) Paa den anden Side af Gaden (Kannikegade) kom Bispegaardens Mur og Indkiørsel. Fra Indkiørslen førte en kort Allé ind til Gaardspladsen, der var meget rummelig og paa de tre Sider omgivet af brunligt kalkede Huse. Hovedbygningen, der vendte mod Domkirken, var paa to Etager, den nederste meget lav, saa man gik lige ind uden at skulle op ad Trappetrin. Til venstre laa nogle Udhuse og en Længe, der hørte til Nabogaarden ved Domkirken, - (i Skolegade) Bispegaardens Havemur, udefor hvilken der laa en Række Fuldkronede Lindetræer. Muren bøjede om ved Domkirkepladsen gik over i Bispegaardens lange Facade. Længst henne blev Gaden kun nogle faa Meter bred og videde sig ved Bispegaardens vestre Gavl ud igen, og her dybt inde var Gaarden en smuk Laage med nogle Stentrin og et Klokketræk, Indgangen til Bispen og dennes Overgangsdør til Kirken.
Datering
1946
Arkiv ID
000110658
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stifts Aarbøger 26 f.
Relationer
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.