I Aftes afholdt Actionairerne for Arbejderboligers Opførelse heri Byen paa Raadhuset en Generalforsamling der aavnedes af Købmand Ellermann, som paa det foreløbige forretningsudvalgs Vegne erklærede, at da Actietegningen nu var saa vidt fremskreden, at Planen kunde ansees for realisabel, havde den foreløbige Bestyrelse endt sit hverv, og at Raadmand Liisberg vilde som Ordfører for Forretningsudvalget meddele det foreløbige Resultat og fremkomne med Forslag til Sagens videre Fremme. Efter at Cancelliraad Nors var bleven valgt til Dirigent, oplyste Raadmans Liisberg, at den tegnede Actiecapital var 11.000 Rdr. hvorfor Selskabet nu maatte betragtes som constitueret, saa at en Bestyrelse kunde vælges, men foreslog, at man forlod den Bestemmelse i Indbydelsen, der siger, at denne Bestyrelse skal fremkomme med nærmere forslag, og hellere for at fremme Sagen saa hurtigt som muligt, forud bemyndiges den Bestyrelse, man vilde vælge, til at søge Capitalen forøget med laan, samt at kjøbe Byggegrund, sørge for Tegninger, og endelig at opføre Bygningerne, uden at være forpligtet til forinden at indhente Actionairernes Mening. Dette Forslag Støttedes af Borgmester Schmidten, men vlev imødegaaet af Grosserer Broge, der mente, at det var en temmelig stor Myndighed, at nedlægge i Enkeltes Hænder; han gjorde tillige gjældende, at det var meget dyrt at bygge for Øieblikket og antog, at man helst maatte
Datering
1868-04-03
Arkiv ID
000110956
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Relationer
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.