Arbejderboliger .....den smukke Tanke, at berede Arbeiderne et smukt og dog billigt Hjem....et godt skridt fremad, idet en betydelig Actiecapital allerede var tegnet. Hermed er Sagen vistnok sat godt og rigtigt igang; thi ifølge vore Arbeideres Forhold og hele Udviklingen maa det første Stød nødvendigvis gives af de bedre stillede Classer; men skal Maalet naaes i nogenlunde betydelug Udstrækning, da maa Arbeiderne selv træde til, da maa Sagen støttes af deres varme Interesse og mange smaa Bidrag. Det glæder os derfor at kunne meddele, at En af de Mænd, der varmt have interesseret sig for Arbejderboliger, nemlig Hr. Købmand Ellermann, benyttede sidste Sammenkomst i Sygeforeningen til at oplyse Arbeidende om denne vigtige Sag. Efter at have meddelt den udførlig Beretning om, hvilke umaadelige og glædelige Resultater de engelskes Arbeideres Enighed og Sammenslutning havde ført til, og hvad der ogsaa her i Landet, især i København, var udrettet i den seneste Tid, udviklede han Betydningen af et fredeligt og hyggeligt Hjem; han fremhævede, at Maalet maatte være at bygge mindre Boliger, hver indrettet til 2 Familier, som med Tiden ved smaa aarlige Afdrag kunde gaae over til at blive Arbeidernes Eiendom. det er denne sidste Tanke, paa hvilken vi troe ikke for ofte at kunne henlede Opmærksomheden..... det er dog navnlig denne Stræben hen til engang at kunne eie sit eget
Datering
1868-04-14
Arkiv ID
000110959
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.