Arbejderboliger Langt Svar fra "Bestyrelsen for Arbejderboliger": Aagaard, Andersen, Ellermann, R. Lassen, Liisberg, Lund, Nors, Schmidten. - Man havde haabet at kunne faa en Byggeplads i tilstrækkelig Nærhed af Byen til "den almindelige Pris pr. Tønde Land", i stedet for det langt dyrere "pr. Qv. Alen". Det havde man maattet opgive, man havde nu af Kommunen faaet overladt den Plads, der tidligere var udseet til Fattigaard for en forholdsvis billig Pris. Planer, Overslag og Tegninger havde krævet mange Overvejelser, da der jo gerne skulde blive Tale om Boliger som kunst tjene som Model. Men nu foreligger Byggetilbud, som Bestyrelsen agter at tage imod, og saasnart aarstiden tillader begyndes der. Der er bygget en Del i den senere Tid isamme retning som "vort Foretagende gaar ud Paa", men endnu er Trangen til Arbejderboliger dog ikke afhjulpen, Bestyrelsen opfordrer derfor til fortsat Interesse fra Auctionærernes Side og opfordrer til videre Aktietefning, samt beder dem, der endnu ikke har indbetalt det andet Afdrag paa Aktiebeløbet til Kasseren, Købmand R. Lassen, om at gøre dette.
Datering
1870-02-02
Arkiv ID
000110963
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.