Byporte I Løverdags blev Grundstenen lagt til den nye Byport, som Hans Majestæt Kongen ved sin allerhøiste Nærværelse her i Byen, allernaadigst havde tilladt, maatte gives navnet: Frederiks-Porten. Stiftsbefalingsmanden, Hr. Kammerherre von Rosenørn, r. af Dkg., Magistraten og Byens eligerede Borgere, vare samlede i den festlige Anledning, og en Sølvplade med følgende Indskrift: "Aar 1824 efter Christi Byrd den 25. September blev Grundstenen lagt til denne Port, hvilken Aarhuus Bye lod opføre til taknemmelig Erindring om Kong Frederik den Sjettes lykkelige Ankomst og Ophold her fra den 6te til den 16de Juni 1824", blev af Stiftsbefalingsmanden nedlagt mellem 2de Grundstene under velmente ønsker for Kong Frederik den Sjette, Landet og Byen, og at denne Port med Hs. Majestæt's allernaadigste Tilladelse fretidigen benævnes "Frederiksport", ligesom og gaden fremtidigen: "Frederiksgaden".
Datering
1824-10-01
Arkiv ID
000111701
Beskrivelse
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.