3. Oktober 1839 forelaa Skrivelse fra Arveprinsesse Carolines Asyl, som var oprettet 1836, at Prinsessen, som opholdt sig i Aarhus........., ønskede, at der skulde oprettes en særlig Skole for de Børn, som, medens de var smaa, havde gaaet i Asylet, samt at de maatte faa Undervisning hele Dagen. Skoledirektionen anbefalede, og Skolekommisionen besluttede at efterkomme Anmodningen. Cronholms 2 Klasser for indbyrdes Undervisning i Friskolen, en Formiddags og en Eftermiddagsklasse, som hver talte 35 Børn, blev i den Anl. slaaet sammen til en Formiddagsklasse. Cronholm skulde derefter overtage Papes Eftermiddagsklasse og denne om Eftermiddagen undervise i Asylskolen........Om Form. skulde dog Pigerne sammen med Friskolens andre Piger gaa til Md. Johnsen og Drengene, fra 1840, sammen med Friskolens andre Drenge i Haandgerningsskolen; men om Eftm. gik de alle samlede til Hr. Pape, som læste 3 Timer med dem..........Asylskolen blev holdt som en særlig Afdeling indtil 1847. I 1843 var der lejet Værelser til Asylskolen og til Hr. Pape hos en Enkefru Møller for 70 Rdr. aarlig.
Datering
1847
Arkiv ID
000111895
Beskrivelse
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Buur: Skoleliv 176.0
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.