Hr. Dahlerups Dampkøkken og Spiseanstalt (Restauration), der i morgen træder i Virksomh. - det første i sin Art her i Provinsen - bestaar af 2 rummelige Sale i 2 Etage, der er indrettet til Spiselocaler, med 18 meget net udstyrede Borde ved hvilke der er Plads til omtr. 70 Pers. Nedenunder er Kjøkkenet med mægtige Kogekar og øvrige Rekvisiter, tilligemed Spisekammer, Billetudsalgssteder etc.- Til Restaur. ovenover heises Maden op i en dertil anbragt Luge. Til Publ.´Bekvemmelighed er der truffen den hensigtsmæss. Indretning, at der paa forsk. Steder i Byen er ophængt Tavler med Ang. af D´ Retter for for samme næstfølgende Dag. De, som ønske sig Maden tilbragt, behøve ej selv at medbringe Madspande, men kunne benytte Anstaltens mod en ubetydelig godtgjørelse. Prisen for baade Formad og Eftermad tilsammen er kun 10 Sk., for Brød, Benyttelse af Locale, Dækketøj etc. erlægges 2 Sk. mere. Dampk. forestaas af en routineret Kok fra Kbh. og det tør derfor ventes, at hvad der leveres her vil ikke staa tilbage for Maden fra de Kbh.ske D., der er alm. anerkendt som udmærket god og Kraftig. Vi tvivle ikke om, at dette almeennyttige Foretagende vil finde saadan Imødekommenhed og Anerkjendelse fra Publ. Side, som det visselig fortjener.
Datering
1859-10-04
Arkiv ID
000111953
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.