Industri Magistraten i Aarhuus har efter Undersøgning og Beretning ikke noget at erindre mod Supplicanten Magnus Ørns allerunderd. ansøgende Privilegium som "Saffians-Fabriqeur", men endog ladet sig foreviise, det af ham efter sine fattige Vilkaar dertil gjorde Anlæg, samt adskillige anskaffede Redskaber med Materialer af Skind og Farver til Værkets fremme, og befunden ham tilligemed en Svend, en Dreng og sine Sønner i fuld Arbejde. Det synes ikke at de Frieheder hand udi sin herved tilbagefølgende Memorial ansøger til Materialernes desto lettere anskaffelse kunde tages i Consideration, imod at faa en saadan manglende Fabrique i Danmark oprettet, og da Supplicanten allerede for 2 Aar siden skal have beviist sin Stabilité for det Høye Collegie, den fra Skomager-Lauget i Kbh. fremlagde Attest, bevidner at de af ham Fabrikerede Saffianer tilfulde holde Prøve med de Marroccanske og Svenske, hand desuden declarerer at vandet ingensteds i de danske Provincer, hvor han har reist, findes saa bequemt som her paa Stædet - vil det beroe paa Collegie nærmere godt Befindende om og hvorvidt Suppl.......(skal) nyde ansøgte Privil. og Forskud af den kgl. Cassa mod at præstere den til samme Afdrag anbudne Forsikring
Datering
1775-05-12
Arkiv ID
000114161
Beskrivelse
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftamts Kopibog
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.