Industri Til General Landoecon. og Comm. Coll. Paa Communication af det høylovlig Collegii Resolution under 1. Juli sidst har Carduan Berederen Magnus Ørn her i Byen ikke kundet forskaffe den tilbudne Caution for ansøgte 1000 Rdr. Forskud af den Kgl. Cassa, men i dets Sted begiærer samme Forskud uden Renter at betale i 10 Aar, samt at lade sit Saffians Ledder paa det kgl. Magasin i Kbh. imod billigste Priis aflevere, med videre tilydende Forsikring for bemelt 1000 Rdr. udi Fabriquen, og alt hvad han Eier nest efter 200 Rdr. som hæfter i hans Huus med 1.ste. Prioritet, hvilket af hans vedlagte Skrivelse til Magistraten, nærmere behageligst erfares. - Hvorvidt disse forlangte 1000 Rdr. uden Caustion, kunde være denne Saffians Bereder Magnus Ørn at betroe uden Caution, da han efter Magistr.´ Beretning er en gandske fattig Mand, hvis Huus med øvrige Eien dele, lidet eller intet mere er værd end hvad derpaa hæfter, lader sig ikke bestemme, om endskiøndt det var at Ønske, om saadan nyttig Fabrique, der i sit Slags er den eneste i Landet, endog med nogen Risico kunde ophielpes, i hvilket Fald Magnus Ørn var tient med, at blive Successive og ligesom hans Fabriques udvidelse det udfordrende, forstrakt med forbemeldte 1000 Rdr- under bestandig nøje opsigt af Magistraten om Forskudet virkelig blev anbragt i Fabriquen, og om alle Pengene til dens Drift behøvedes, der alt saaledes skyldigst indstilles til det Resp. Collegii videre behagelig god bef.
Datering
1775-08-01
Arkiv ID
000114169
Beskrivelse
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftamts Kopibog
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.