Industri Saffians bereeder Magnus Ørn ansøger 23.2. om løsladelse af Viborg tugthus for at tilsee behandlingen med fortagne Forretning over hans ved Fabriquen i Aarhuus havende Eiendeele m.v. Hertil bemærker Stiftamtmanden: I anledning af Saffansbereeder M.Ø.' hoshæftede Memorial..........vedlægges saavel Sognepræstens Hr. Stifts-Provst Monrads og Capellanen Hr. Møllers Erklæringer over hans forhold i deres Meenighed, som ogsaa den udi Collegi Pro Memoria under 17.de passati reqvirerede Gienpart af de holdte Forhører og den afsagde Dom hvorefter han i Tugthuset er indsat; bemeldte Erklæringer og 2.de Eedelige Forhører, men især M.Ø.' egen tilstaaelse udi hans skriftlige Forpligt af 20.de Juli 1777 tegnet i Acten med Litra B., bevidner tilfulde at han ofte og i lang tid forend sidste Action til Tugthuus Straf, er befunden og uagtet alle Erindringer har fremturet udi Drukkenskab, forargelig Levnet, haard og ubesindig begiængelse imod hans Hustrus Børn og Tienstefolk, hvorved Huuset og Fabriquens drift blev forstyrret, saa at ikke allene de beste Folk, men siden Kone og børn løb fra ham. Efter at han da derfor var taget under Forhør og Areest, vide Acten Litra A. lovede han baade mundtlig og skriftlig, at forandre sin slette Levemaade. I Haab derom, og at han kunde vedblevet Fabriquens fortsættelse, er han og ved min Resplution
Datering
1778-04-10
Arkiv ID
000114173
Beskrivelse
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftamts Kopibog
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.