Aldrig var det min Sag at skade nogen Mand i sin lovlige Næringsvei, ligesaalidet har jeg i mit Avertissement søgt at nedsætte Hr. Marzs Hatte, men paastaaer endnu at mit Fabriks ere fuldkommen saa gode om ikke bedre end de, Kjøbmænd her har til Udsalg; thi paa lang Credit faaes sjelden de bedste Vare til de billigste Priser. Jeg har kun mit Fabrik at ernære mig ved og blander mig ikke i enhver anden af mine Medborgeres Næringsvei; ogsaa herpaa kunde vel findes Ordsprog, men at slaae om sig med laante Vittigheder hæver ham vist alligevel ikke, hverken til Kong Salomon, eller hvad anden Udmærkelse, den gode Mand saa længe har tragtet efter. - Mine udskraalede høieste Priser paa vildtskind som Hr. Koppel behager at omtale, tør jeg nu som altid vedkiende mig; at jeg i Aar giver det, beviser Hr. Kobbels Misundelse, at jeg i Fjor gav det, derpaa synes mig det var Beviis nok, da jeg baade afkiøbte Ht. Koppels lidet og Hr. Rees større Forraad. Nok herom, gid Enhver passe sit, og Enhver feie for sin Dør. J. Hirsch
Datering
1817-01-24
Arkiv ID
000114497
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.