Havnen....bestaar af to Arme, hvilke vedligeholdes med dobb. Bolværker ind ad til Havnen; men fra den faste Landgrund af er Armene udbygte i Havet med Steenkar og Bolværker paa begge Sider, saa og for Enderne, af hvilke den ene kaldes det nordre Mindehoved og den anden det søndre M. Det nordre M. er længst udbygget og er 1761 sat i ypperlig Stand, hvor alle Færge Smakkerne kan ligge ved laveste Vande af 8 Fods dybde og skibe uden at komme ind i Havnen til de Reisendes Befordring. Det søndre M. er ei saa langt udbygte i Havet. En Deel af samme Side er bebygt og Beboerne vedligeholde Bolværkerne indtil Havnens Kiølhalingsplads, fra hvilket Steds Begyndelse indtil Enden af søndre M. Bolværkerne vedligeholdes af Havnens Kasse, som aarlig indsamler 800 Rdr. af Bolværks- og Kanalpenge, hvilke betales af hvert Fartøi efter deres Læsters Drægtighed, efter det kgl. Reskript af 9. Junii 1745. Denne Havn er i sit Indløb 18 Alne bred, men længere opad meget bredere. Dens Vedligeholdelse skeer af en Havnedirektion.
Datering
1777
Arkiv ID
000114503
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Jonge: Chorogr. Beskr. 1777 667
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.