Sygehus Indsendt: Efter hvad man hører er Realskolen her i Byen bestemt til at nedlægges, og saaledes vil den for faa Aar siden af Grundmuur opførte Bygning kunne anvendes til andet Brug. I Udkanten af Byen vil denne Bygning egne sig til et Sygehuus langt bedre end til Skolebrug, og man tillader sig at henlede saavel Amtsraadets som Byens Communes Bestyrelses Opmærksomhed derpaa. Det Sygehuus, som nu haves til dette øiemed, er slet og aldeles uhensigtsmæssigt og ingenlunde tidssvarende, kun ved at bryde den gamle Bygning ned og opføre en ny vilde noget Bedre kunne opnaaes, og om man end vilde det, blev Pladsen eller Grunden dog for liden. Ved at sælge det nuværende Syge-Locale vil altid kunne erholdes ikke saa Lidet. Man bør søge at tilkjøbe sig Realskole-Bygningen paa de bedste muligevVilkaar. Ved at sikre Landet og Byen dette Locale med det Halve af Rectorboligens Have, vilde man opnaae at faae et i enhver Henseende passende luftigt og lyst Sygelocale, til hvilket Byen og Landet i høieste Grad trænger. (form. Høegh-Guldberg) H.G.
Datering
1853-06-19
Arkiv ID
000114721
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.