Sygehuse Det Aarhuus Kjøbstad tilhørende Sygehospital som er indrettet i den nedlagte Realskoles Locale paa Mindegaden, er nu taget i Brug. Det er bestemt for legemlig Syge, fortrinsviis fra Aarhuus By og Amt. Adgangen er kun sadanne formeent, hvis Optagelse Hospitalets Læge anseer skadelig for de andre Syge. Med Hensyn til Forpleining og Bespiisning inddeles de Syge i 2 Classer; i 1. Classe har Enhver sit eget Værelse, i 2. Classe ere Værelserne fælles for flere Syge. De Syge, som ønskes indlagte i Hospitalet, maae forud anmeldes der; kun nylig tilskadekomne Syge kunne indlægges uden foregaaende Anmeldelse. Betalingen erlægges ugentlig forud til den antagne Kasserer, Skibscaptain Sonne, eller der stilles en saadan Sikkerhed, som kan ansees for betryggende. - De i Hosp. behandlede Syge modtager Bespiisning, Vadsk, Forpleining, Lægehjælp, Medicin og Opvartning, og erlægge derfor i 1. Classe 7 Mk. og i 2. Cl. 4 Mk. daglig. For de Syge i 2. Cl., som tilkomme gratis Lægehjælp, betales i Hosp. 12 Skilling mindre. De private Syge, som søge Hospitalet for at opereres, maa desuden til Lægen betale Operationen efter Billighed. Da Hosp. leverer alle til Forpleiningen nødvendige Gjenstande, have de Syge kun at medbringe deres Gangklæder. De Syge, som før deres Indlæggelse i Hosp. under samme Sygdom have været under Lægebehandling, maa medbringe en kort Beskrivelse af Sygdommens tidligere Gang og Behandling. - Enhver i Hosp. indlagt Syg maa rette sig efter de Bestemmelser, som m.H. til den vidre Orden af Directionen blive fastsatte. -
Datering
1856-06-06
Arkiv ID
000114727
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.