Hoteller I (Brev til Kongen og Canc.) I Anl. af Marius Mørch Galthen: Ansøgning om et særskilt Privil. at herbergere Fremmede og Reisende, siden det havende er conjunctim med flere, skriver Stiftamtmanden: Af den Supplic. G. conjunctim med flere forundte Gæstgiver-Friehed ikke er Personale, men følger hans Gaard, saalænge hand handler vel med Fremmede og ei fordrer ubillig Betaling erfares.... af 3.de mig fra Magistratens tilstillede ...... Gienparter af de afg. Niels Rømmer her i byen under datis 16.1.1750, 15.1.1751 og 23.6.1752 meddeelte Privillegier, da det sidste i særdeleshed indeholder: at naa af de udi Aarhuus nuværende 4 Viinhandlere Jens Olsen og Peder Kaarsberg enten ved Døden maatte afgaae, eller frasige sig at logere Fremmede, skulle tilligemed Supplic. N. Rømmer alleene Postmester Wegner og Mads Galthen, hvor de melde at hidtil har logeret Fremmede og Reisende og hvis Gaarde dertil meget vel skal være skikkede alleene være berettigede til at modtage og Herbergere Fremmede." Supplic; som Eyere af sin Sal Fader afgangne Mads Galthens Gaard, der bestandigen er vedligeholdt til Herbergering skal og efter Magistratens Beretning have Kiøbt Gaarden med Meubler og alt til en høy Priis formodentlig i Hensigt til den dermed følgende Friehed, af hvilken hand i adskillige Aaringer uden Klage har benyttet sig. Da nu forbenævnte Jens Olsen for mange Aar siden, og P. Kaarsberg nyeligen ere
Datering
1774-08-16
Arkiv ID
000114821
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftamts Kopibog
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.