Randers Avis fortæller følgende i Aarhuus for en Del Aar siden passerende Exempel paa den Tid udbredt Sværmerie: "hellere at bede end at arbeide". I en lille Gyde, tæt ved Latinskolen, boede en pietistisk Familie Den bad bestandig, men arbeidede ikke. Omsider meget forarmede, dog haabede de stadig at den Kære Gud ikke vilde lade dem lide Mangel, om deres Op- holdelse endog skulde ske ved Mirakler. De befalede Pigen at hænge en Kedel med Vand over Ilden i det Haab at Himlen vilde sende Kød. Haabet blev opfyldt. Thi Pigen fortalte denne Galskab til Latinskolens Disciple, som opledte et Stykke at et Aadsel ved Ha- vet, som de om Aftenen lod dumpe gennem Skorstenen i Kedlen, medens de gottede sig over den andagtsfulde Forbavselse. - Denne Spas fandt man for godt exemplarisk at afstraffe.
Datering
1827
Arkiv ID
000115980
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende 65 1827
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.