Kirker Forlangt Indrykkelse. Er det ligegyldigt for Forældre eller Dem der ere i Forældres Sted, at deres Børn eller de hos dem Tienende Drenge eller Piger, ere om deres Pligter uvidende, vrantne, fortrædelige; eller om de ere villige, tienstagtige og bøielige til det Gode? Nei! - Naar Hine betænke for Alvor deres eget og Underhavendes sande Vel, maa de sandeligen med Bevidsthed føle, at rigtigen oplyste, velsindede og i Adfærd dydige Børn og Tienende forskaffe en himmelsk Glæde at være i Omgang med. Foruden hvad der forlængst fra behørigt Sted gientagne Gange er tilkiendegivet Frue Kirkes Menighed, bringes herved (paa en beskuende Maade) Foresatte for ovenmeldte Slags Ungdom atter i Erindring, at de ville paaskynde de Børn eller Tiendes Oplysning, hvilke ingen Skoleunderviisning nyde, eller som nylig ved Confirmationstiden ere udgangne derfra, ved godvilligen at unde disse een Time fra Kl. et til to om Søndagen til at besøge Katekisationen, i hvilken Tid deres Kundskab enten kunde berigtiges og formeres eller indpræges dybere i Hiertet. - Da Tvang er modbydelig, saa kunne Selvvillige derved bidrage til mange glade Timers Nydelse i deres og Mines Liv. Førstkommende Søndag den 13. Junii begyndes med Katekisationen i Frue Kirke som sædvanlig. A.St. 12.6.: "..........som sædvanlig af Jacob Bech".
Datering
1802-06-09
Arkiv ID
000116029
Beskrivelse
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Relationer
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.