Til det kongl. General-Land-Oeconomie- og Commerce-Collegie. Efter indhentede Beretninger fra Vedkommende holdes følgende Markeder i Aarhus Stift. a. I Aarhus: 1. Et Qvæg-Marked den 10. Febr. 2. et dito den 18. Oct- 3. det saakaldte St. Olai Kram Market begyndende den 28. Juli, og varer i 14 Dage; har saaledes i de ældre Tider været holdet indtil først i dette Secuto da det i nogle Aar var ophævet, indtil Højsalig Kong Friderich den 4.de ved Brev under 9. Oct. 1706 bevilgede at dette St. Olai Market som tilforn af alders tid (?), skulle holdes og Søges , imod at det da tillige den 22.de Febr. holdende Market aldeles blev afskaffet. Desuden er Torvedag hver Løverdag med Korn og Feede Vahre etc. samt Heste Market hver Løverdag i Fasten.
Datering
1775-06-30
Arkiv ID
000117634
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftamts Kopibog
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.