Milirærvæsen Efter i en tid af 30 Aar her at have sit Hjem, forlod det 1. Jydske Infanterie Regegiment sidstleden Onsdag os, for ifølge Hans Majestæt Kongens allerhøjeste Befaling at afgaae til København hvor det, saavelsom og det 3. Jydske Infanterie Regegiment der hidtil garniserede i Aalborg, skal have sit fremtidige Standqvarter. - Aarhus Indvaanere skiltes nødig ved dette vakre Regiment, med hvilket de i hiint lange Tidsrum have deelt saamange Glæder, med hvilket de ved Venskabs- og Slægtskabsbaand saa nøie være blevne forenede, som flere Leed i een og samme Kjede; derpaa gav ogsaa Alles Stemning hiin Morgen det fulgtes til Skibbroen, hiin rørende Afsked, det herligste Beviis. Aftenen i forvejen var hele Officeerspersonalet indbuden til et samme til Ære af Byens Embedsmænd og borgere foranstaltet Afskedsgilde i Polyhymnias Lokale, hvor der, ved Borgmesteren og Stabshauptmanden paa den ene og Regimentscommandanten paa den anden Side, udbragtes giensidige Skaaler for hverandres vedvarende Fremtids-Vel. Indskibet paa 7 Smakker ankom Regimentet endnu samme Aften paa Kalundborgs Rhed.
Datering
1816-05-24
Arkiv ID
000117996
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.