I Aalborg Avis læses følgende: Subskription til et anatomisk Museum for Jylland. I de sidste 5 Aar ere af Jyllands Stiftphysisi en Gang aarligen holdt lægemøder, der afvexlende finde Sted i de forskellige Physicater, og hvori flere af hvert steds Omegens Læger ligeledes deeltage. Ved det saaledes i Aar under Aarhus Physicat i Randers holdte Møde, blev vedtaget at oprette et anatomisk Museum for Jylland, der skulle være i Aarhuus. Til den Ende paatage sig undertegnede Stiftsphysisi, at indbyde de Herrer Læger og Apothekere, samt andre Naturhistoriin yndende Mænd til at give et lidet Bidrag i Penge, een Gang for alle, til Fundament for et sligt Museums Anlæg, der siden kan ventes Vedligeholdt og udvidet, meest ved Tilstilligen af physiologiske og parhologiske Præparater fra de Herrer Læger og Apothekere. Til at være Conservator ved samme og besørge første fundemental Indretning tilbød Dr. Hübertz, praktiserende Læge i Aarhuus, sig. Ved at bringe dette til Kundskab for de Herrer Læger, Apothekere og andre Naturhistorien yndende Mænd i Jylland, give vi os tillige den Frihed at indbyde de af disse Herrer, som denne Indretning maatte Interessere, at give til fundamental Indretning af anførte Museum, efter Behag affattet Bidrag; større eller mindre modtages med lige Taknemmelighed, hvortil Subsciptions-Anmeldelse skeer hos en af os, der , hver fra sin Embedskreds, modtager de saaledes subscriberede Bidrag, og ville samtlige Bidragsydendes Navne med Bidragenes Størrelse Fortsættes
Datering
1835-10-24
Arkiv ID
000118087
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.