naturhistorisk Museum Skolens Samlinger bestaar bl.a. af: En betydelig Samling af Conchylier, slebne Stene, anatomiske Præparater m.m. tilvejebragt af et Selskab, som i Aaret1837 forenede sig om, at oprette et naturhistorisk Museum her i Byen. Dette Selskabs Stiftere vare daværende Justitsraad og Stiftsphysicus Dr. Willemoes, Overlærer Fleischer, nu afdøde Apoteker J. Køster, Apoteker Reddelien og Dr. med. & chir. Hübertz. Ved Indkjøb saavelsom ved Gaver fra Forskellige havde Samlingen god Fremvæxt, og med Universitetsdirectionens Tilladelse blev den opstillet i de Værelser i Cathedralskolens Bygning, hvori dennes egne Samlinger bevaredes. Som Selskabets Protocol udviser, optages blandt dets Statuter den Bestemmelse, at hvis Selskabet maatte blive opløst, skulde de Naturalier, som det til den Tid var i Besiddelse af, gaae over til at blive Skolens Ejendom, dog med Forbehold, at hvis Realskolen ...... skulde denne ogsaa have Adgang til disse Gjenstande. Saavidt vides blev Selskabet kun faa Aar i Virksomhed, da Medlemmer af Bestyrelsen efterhaanden forlade Byen uden at andre traadte i deres Sted. De tilveiebragte Samlinger have siden henstaaet i Skolens Locale uden videre Forøgelse, og da Selskabet saaledes nu maa betragtes som Opløst, maa vel disse Naturalier betragtes som Skolens Eiendom ..................
Datering
1850
Arkiv ID
000118095
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Katedralskolens Program 57
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.