Her i Aarhuus blev den 28. Mai denne vor Nationalfestdag, allerede i den tidlige Morgenstund hilset med en Salut af 27 Kanonskud. Om Aftenen strømmede tætte Skarer fra Byen og Omegnen til den nærliggende Riis Skov, hvor Musikken lød fra flere Kanter. Kl. 9½ var hele Skoven oplyst af Lamper og Blus. Paa en aaben Plads ved Skovhuset hævede sig en Mindestøtte med den flammende Indskrift: "Frederik den Sjette lagde Grundstenen den 28. Mai 1831", og heromkring samlede sig nu en talrig Folkemængde, som istemmede en af Hr. Fr. Sneedorff Birch forfattet Sang. Derefter fremtraadte paa Festbestyrelsens Anmodning, Aarhus Byes Borgmester, Hr. Justitsraad Fleischer, og udviklede i et smukt Foredrag Stænderinstitutionens Værd, og paa hans sluttelige Ønske: "Held for Institutionen! Held for Danmark!" svarede Forsamlingen med et trefoldigt, begejstret Hurra, ledsaget af 27 Kanonskud. Derefter fulgte en smukt Fyrværkeri, som afbrændtes under Musik og jublende Fryderaab.
Datering
1840-05-30
Arkiv ID
000119861
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.