25.1. Den strænge Vinter varer ved med saadant Sneefog, at man er nærved at blive indesneet i Husene. De manglende Kjøbenhavnerposter ere endnu ikke ankomne hertil, og Posten Nord fra, der pleier at komme hertil om Tirsdag Aften, heller ikke. 26.1. Her mangle nu (ved Avisens Slutning Eftermiddag Kl. 4) tre Kjøbehavnsposter og den sidste Hamborgpost. Ligeledes alle Pakkeposterne, baade Sønder og Nord fra. Hvor ufremkommelige Veiene ere, kan Skjønnes deraf, at en Foermand, som kom hertil i Aftes, har været tre Dage underveis fra Viborg, og i 6 Timer mellem Borum og Aarhuus, 7 fjerdingvei. Posten, som i Tirsdags Aftes Kl. 6 gik herfra til Randers, kom først hertil, var tagen fra Randers om Tirsdag Eftermiddag Kl. 5, kommen til Ølsted om Aftenen Kl. 11, og til Langskou Onsdag Eftermiddag Kl. 3. Først Torsdag Eftermiddag Kl. 2 kom den til Aarhuus. 27.1. Det sneer og fyger endnu bestandig. Men Kulden, der i nogle Dage var stegen indtil 8 a 9 Grader, er langt fra ikke saa stræng som den har været. 30.1. Hans Majestæt vor allernaadigste Konge fyldte i Gaar sit halvfjerdsindstyvende Aar: Festdagens Gry blev her, som sædvanlig, forkyndt ved Borgermusik i Byens Gader, senere opad Dagen var der stor Militairparade, baade af det her garnisonerede Regiment og Borgervæbningen. Endelig have vi dog faaet to af de manglende Københavnsposter, men to mangle endnu, og Veiret er idag saa stræng igjen med Sneefog, at Kommunikationen paany vil blive standset.
Datering
1838-01-01
Arkiv ID
000120104
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.