Til den nylig afholdte off. Examen i Aarhus Realskole, der nu tæller over 60 Desciple, havde Rector Nielsen udstedt et Indbydelsesskrift, hvori han gjorde nøiagtig Rede for Undervisningens Art og Beskaffenhed i dette Institut, samt meddelte de samme vedkommende statistiske Efterretninger. Derunder omtalte Rectoren ogsaa den Gave, som en unævnt havde, gjennem Professor Clausen skjænket til Realskolen. Giveren havde tilbudt "saa længe han kunde, at ville give 400 Rdr. aarligen" til Realskolen, hvilket Beløb skulde anvendes til Stipendier á 80 Rdr. til flittige og velbegavede Disciple. Imidlertid er der nu kommen Meddelelse om, at Giveren, der er oplyst at være Grosserer Puggaard i København, har uden videre taget sin Gave tilbage, berøvet Aarhus Realskole denne og tilbudt den tilsvarende Capital til det danske Skolevæsens Fremme i Slesvig. Vi skulle ikke nægte, at denne Maneer med at give og atter tage tilbage, er noget paafaldende og original ...
Datering
1843-06-03
Arkiv ID
000120151
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.