Den videnskabelige Realskole Brev fra Em Tauber til Erich T. dateret Aalborg 18.11.1839.... Om Aarhuus Realskole hører jeg Intet uden af Aviserne. Her fra Byen er ikke sendt en eneste Elev, uagtet alle mine Opmuntringer og de inderligste Ønsker om at blive adskillige Qvit som vi nu maa trækkes med. Vi fik saaledes nu i Efteraaret 24 nye Elever ind i vor Skole, hvoraf 4 vare formuende Kjøbmandssønner her i Byen, der ikke ere bestemte til at studere. Vi have 5, der baade for Forældrenes Formue, og heldige Familie Forhold i Aarhuus havde været passende Recrutter i Realskolen. - Neiman vil ikke bide paa - og dog savner man aldeles heri Byen passende Undervisning udenfor d. lat. Skole .... ...Jeg gad seet Blaches Ansigt ved det Væsen. Gid vi vare ham nærmere at vi kunne nyde med Discretion hans Bemærkninger!
Datering
1839-11-18
Arkiv ID
000120157
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Add. 358 Fol. (B.U.H.)
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.