Af Borgmesterens økonomiske Oversigt: Det nye Raad-, Dom- og Arresthuus vil blive paabegyndt iaar. Til Dækning af Omkostningerne har Byen, mod at pantsætte Oldjorden, optaget et Laan i Banken af 25.000 Rdr. Den gl. Stiftsprovstebolig er kjøbt for 15.000 Rdr., hvoraf dog afgives til en ny Stiftsprovstebolig omtr. 1/3 af Grunden, mod forholdsmæssigt Afdrag i Kjøbesummen. Af saml. Udgifter ved Opførelse og Indretning samt fremtidig Vedligeholdelse bærer Landdistr. Halvdelen, undt. Arrest-Inventariets Anskaffelse og Vedligeholdelse, hvoraf Landet kun bærer 1/3 Deel. Salget af den gl. Raadstue kommer alene Byen tilgode, denne afholder derimod alene Omkostningerne ved Indretningen af en Sal til adskillige fra Academiet for de skønne Kunster skjænkede Kunstværker.
Datering
1856-02-24
Arkiv ID
000120256
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Relationer
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.