Til alle Tider er det gavnligt og med en god Orden o- vereensstemmende, at enhver Professionist indskræn- ker sit Arbeide til den Profession han har lært, thi i modsat Fald, nemlig naar han fusker paa flere Haand- værker, bedrager han ikke alene sig selv, men endog an- dre, idet han stedse leverer kun ufuldkomment Arbeide. Ligesom Regieringen tilfulde indseer dette, og drager Omsorg, for at hæve Misbrugen, fandtes det tillige nød- vendigt, at haandhæve den Mand i sin Næring, som lægger for Dagen, at han besad tilbøielige Kundskaber i den Profession han agtede at drive. Derfore stiftedes Lau- gene, og fastsattes Straf for disses Krænkelse. Imid- lertid gives her i Byen fortiden adskillige Fuskere og Bønhasere, paa Snedkerprofessionen, som ikke læn- gere kan ansees med Ligegyldighed. Lauget maae desaar- sag have disse uberettigede Arbeidere i Snedkerprofes- sionen offentligen tilkiendegivet, at enhver, der her- ved antræffes, i Fremtiden kan vente ved en Politi- ret at nyde den Staf, som Lovene hiemle for Indgreb i Laugets Privilegium. - I Øvrigt udlover Lauget en Douceur af 2 Rbd. N.V. for hver af ovenmeldte Fuskere, som for undertegnede Oldermand angives, og kan blive over- beviist sin Brøde samt om forlanges Fortielse an An- giverens Navn. Paa Snedkerlaugets Vegne, som Oldermand M. (?) Blichfeldt
Datering
1817-07-21
Arkiv ID
000121333
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.