Gymnastik Gymnastik Undervisnings-Anstalt Først i næste Maaned tager atter denne Undervisning sin Begyndelse for den opvoxende Ungdom, som derved gives Lejlighed at uddanne sine Physiske Kræfter og Sands for at føre sig Legeme med Frihed og Anstand, læres at øve og uddanne det, for at gøre det sundt, stærkt, smidigt, let, hurtigt og haardført, danne Færdigheder, ved hvilken den lærer, at overvinde mange af de Hin- dringer som ofte møde den, og at afværge de Farer som undertiden true den. Øvelserne bestaae i Løben, Sprin- gen i Længden, Højde og Dybde, Klavren, Voltigering, Ballancering, Smidighedsbevægelser, Fægten, Huggen, samt Svømning saasnart Aarstiden og Veiret tillader det. Ved gradvis Fremgang og mueliste Forsigtighed skal jeg omhyggeligen sørge for de mig anbetroede Elevers Sundhed, ligesom og vaa- ge over Orden, Beskedenhed og alt, hvad der kan frem- me Velanstændighed og Undervisningens Hensigt. Elever- ne antages fra 6 Aar af, og Betalingen bliver særdeles billig. Man behage desangaaende at melde sig hos mig inden denne Maaneds Udgang i min Bopæl paa Skolegaden. C.M. Laussen
Datering
1821-03-24
Arkiv ID
000121446
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.