Et fra Fabrikant O. Henrichsen i København fremkommet Andragende om Tilladelse til at maatte anlægge et Telefonnet her i Byen blev overgivet Brolægningsudvalget til Erklæring. A. Byr. forh. 1882 21.9. S. 10 Fra Bygningsinspektør Springborg og Smed J. M. Chr. Larsen forelaa Andragende om Tilladelse til at anbringe en Telefonledning her i Byen. Det er saa lydende: For at deelagtiggøre Aarhuus By i det Gode, som en telefonisk Forbindelse mellem Autoriteterne, Banegaarden, Dampskibsexpeditionerne, Børsen, Bankerne, de største Handlende, Fabrikanter og Haandværkere, Riis Skov og Landliggerne er, agte vi Undertegnede, hvis et tilstrækkeligt Antal Abonnenter tegne sig endnu i indeværende Efteraar at paabegynde Anlæget af en Centraltelefonstation med dertil hørende Ledning. Det er derfor vor ærbare Anmodning ... at Raadet vil give os Tilladelse til at udspænde de fornødne Traade over Byens Gader, ligesom vi ogsaa haabe, at Byen vil tegne sig for Abonnement for flere Telefonstationer, hvorved støttes og gives et kraftift Stød fremad. - For at give det højtærede Raad den fornødne Indsigt i hvad der tilbydes Abonnenterne og hvad disse skulle yder herfor, tillade vi os hermed at fremsætte Abonnementsbetingelserne. Sagen 1. Enhver Abonnement faar et Telefoninstrument og den dertil hørende Ledning gratis indlagt, men Instrumentet og Ledningen er Selskabets Ejendom. Som Vederlag herfor betaler Abonnenten 125 Kr. aarlig. Alle Reparationer betales af Selskabet. 2. Enhver Abonnent har Ret til at sætte sig i Forbindelse med de øvrige Abonnenter, naa som helst han ønsker det.
Datering
1882-09-21
Arkiv ID
000123789
Beskrivelse
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Byraads Forhandlinger 86. 20.7. 1882, side 86 og side 10.
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.