Tjenestepiger Da Undertegnede Huusmødre have følt Trang til i Fællesskabat modarbeide den i vore Dage overhaandtagende Uskik, at Tjenestepigerne i alt for hyppigt skifte Condition, hvorved Forholdet imellem Tyendet og Husbonde og Huusmoder bliver alt for løst og udvortes, og hvormed meget andet Ondt staar i Forbindelse, have vi i afvigte Vinter dannet en Forening, hvis Formaal er at opmuntre Byens Tjenestepiger til at være stadige og tro i deres Tyendeforhold, ved at belønne dem, som paa denne Maade udmærke sig, ved forskellige Præmier. Foreningen tæller nu ca. 130 Medlemmer med et aarligt Contingent af ca. 170 Rdr. De, som maatte ønske at indtræde i Foreningen, bedes venligst om at henvende sig til En af Undertegnede. - Vi opfordre herved de Tjenestepiger heraf Staden, som kunne fremvise anbefalende Vidnesbyrd om mangeaarig, mindst sexaarig Tjeneste paa samme Sted, at melde sig inden 14 Dage fra Dato ... Hvorefter det i sin Tid skal blive bekjendtgjort ..., hvilke Præmier, der ere bleve tilstaaede og til hvilke Personer. I Bestyrelsen af Foreningen for Uddeling af Præmier til Tjenestepiger i Aarhuus. Julie Aagaard. Henriette Holmer. Elisabeth Smith. Emilia Dahl. Marie Lindberg. Hanne Festens. Troels Smith p.t. Foreningens Secretair.
Datering
1861-07-30
Arkiv ID
000123806
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.