Udstillingen aabnet. Localet, som er 50 Alen langt og 20 Alen bredt, er smukt decoreret med rødt og hvidt Tøi og faar sit Lys gjennem 30 store Vinduer, Alt udført efter Hr. Bygningsinspecteur Thielemanns Tegninger og under hans Tilsyn. De udstillede Gjenstande, som repræsenterer næsten alle Industrifag, ere særdeles smukt udførte, navnlig fortiener de udstillede Meubler, Metalarbeider, Fortepianoer, Sadelmager- og Dreierarbeider især at fremhæves. Blandt andre Sager findes ogsaa en meget smuk lukket Jagtvogn opstillet, fremdeles eendeel store Pragtexemplarer af Potteplanter, samt en betydelig Mængde særdeles smukt Damearbeide, bestaaende af Broderier, Modepynt og kunstige Blomster, saavel af Tøi som af Haar. Der er til Dato indleveret omtrent 700 forskellige Gjenstande, og flere forventes. Størstedelen....er fra selve Aarhuus.... de Besøgende, hvis Antal hidtil har været temmeligt stort, vil her kunne faae Leilighed til at overtyde sig om, hvor megen tildeels ubekjendt Dygtighed, der findes her paa Stedet. Enhver Gjenstand er forsynet med et Løbenummer, Indsenderens Navn og Kjøbeprisens størrelse. Flere af de udstillede Gjenstande er allerede solgte. De som kunne ønske at kjøbe noget kunne henvende sig til En af Comiteens Medlemmer, som da i Udstillingsprotocollen noterer Salget. Endeel af de Udstillede Gjenstande ville blive Bortspillede ved en Lodtrækning, som agtes afholdt de to sidste Dage, Udstillingen varer. (Lodsedler a 1 Rdr. pr.stk.). Det tør sikkert forventes, at dette fortienstlige Foretagende ikke vil komme til at savne levende Deeltagelse fra Publikum's Side.
Datering
1852-07-25
Arkiv ID
000124629
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.