Det guldbergske Anlæg udenfor Vesterport (d.v.s. Studsgadesport), kaldet Venners Minde, er seeværdigt. Endnu for 16 Aar siden en øde Sandhob gjennemfuret af Gruusgrave, yder dette Terrain nu en anselig Strækning af smukke Plantninger med Udsigtsparterre(?) og imellem løbende Spadsereveie. Plantninger bestaaer ei allene af vilde Træer, her gives ogsaa Frugttræer, og iblandt disse mange forædlede. Jeg saa blandt andet et sandt Kost (?) Stykke blandt de sidste, nemlig et vildt Æbletræ, hvorpaa der var indbodet ikke mindre end 12 forskjellige Frugtsorter og som paa engang prangede med røde, hvide og gule Æbler. Et Udsigtstaarn har tilforn staaet paa Anlæggets Høipunkt, men er af Stormen nedkastet. Tre Dage i Aarhuus September 1838
Datering
1838-09
Arkiv ID
000125234
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Tauber 32 332
Relationer
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.