Til Magistraten i Aarhus. Underdanigst Pro Memoria. I dybeste Underdanighed fordrister vi undertegnede os at indstille os med ydmyg Begiering i Henseende til vores Tieneste, som vi gierne ville have bedet i nogle Maader at maatte blive formindsket og lettet. Da det som bekiendt er brugelig at Vægtere maa bære de Fattiges Liig til graven, tillige om Torve Dagene gaa Torvet for at forebygge de sammesteds forfaldende Uordener, saa have i allerunderdanigst villet bede, at os for disse Extraforretninger, som ikke henhøre til vores Tjeneste som Nattevægtere, maatte bevilges en liden Tillæg eller Douceur, siden de fleste af os i den Tid, slige Forretninger indtræffe, let kunde fortjene sig en par Skilling, eller ogsaa at vi for disse Tourer aldeles matte blive despencerte, siden de Toure ved en eller anden Leilighed at staa Vagt ved Kirke Dørene, som ligeledes indbragte os adskillige smaae Revenyer ere blevne afskaffede og i Haab om Naadigst Bønhørelse forubliver vi samtlige Deres højædle og Velviisheds ringe Tienere - Aarhuus, d. ? Februar 1795. J. H. G. R. R. S. M. S. S. P.S. P. J. S. J. C. S. Carl. M. SS. (betyder samtlige Vægteres Navne) De eligerede Borgere, til hvis Betænkning denne Ansøgning sendtes, formente "at da Byens Vægteres Antal sidste Aar var med tvende formeret, og Lønnen forhøjet, for enhver 6 Rdr. 4 Sk. aarlig, ligesom deres Dagsforretninger ikke vare flere end tilforn" er der ingen Grund til at "dem noget videre af Byens Casse at tilstaae."
Datering
1893-01-18
Arkiv ID
000125515
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.