fortsat fra 1 - 29 etc. at disse reddedes, og den vældige Strøm blev standset kun 9 Alen fra den nærmeste grundmurede Bygnings Grund. Hvor Gade var før er nu 7 Alen dybt Vand, og det er umuligt at bestemme, hvor dybt det Bassin er, det endnu fremstyrtende Vand har dannet sig. Farver Johnsens Sidebygning staar for en Del uden Grund, og ved Købmand Hammershøjs Gaard styrter Aaen forbi i et Par Alens Afstand. En Forbindelsesmur styrtede midt om Natten ned med et skrækkeligt Bulder. Det synes, som om den nye Bro ingen Skade har lidt; den staar, som en Kæmpe, fast paa sit ypperlige Fundament, og vidner i det Hele om den Flid fortsættes på kortets bagside hvormed den er sat. Mange Tusinde Læs jord er bortskyllede, og Bekostningerne for at istandsætte den Skade, som er sket, vil være meget betydelig. Gamle Folk kunne ikke erindre at Vandet nogensinde har staaet saa højt ved Mølleport, hvor det gik langt ind i Gaden, som ved Møllen selv, og Skaden ville have været uberegnelig stor, saafremt en af Møllens broer eller dens Dæmning var bleven brudt. Inde i selve Møllens Gaard var endnu i Morges al Forbindelse mellem Husene forhindret ved Vandet, som der endnu stod høit, at der maatte bruges Baade. Endnu vælter Vandmassen frem med en rivende Fart.
Datering
1839-09-25
Arkiv ID
000125564
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.