Ren By

Kreativt ophav
Datering
1990-05-05
Arkiv ID
000242440
Beskrivelse
Titel
Ren By
Abstrakt
Festligheder på Clemens Bro – boder og orkester. Navngivning af Skarnbassen (den nye fejemaskine), som kører forest i optog med den marcherende Århus Pigegarde. Rådmand Olaf P. Christensen holder tale og fortæller om indkomne forslag til maskinens navn og hælder champagne ud over maskinen. Kvinden bag det vindende navn får en præmie og et glas champagne med rådmanden. Børn render rundt og fejer på Clemens Bro. På Pustervig fortæller to mænd om grafitti i byen. Patruljen af fejende børn på Pustervig. Søren Hempel medvirker til grafittirens ved Pustervig. På Klostertorv holder politimester Arne Baun tale: Fremfor at der skal udskrives bøder ønsker Politiet at borgerne selv viser hensyn til bymiljøet. En skraldespand er stillet op, der hvor talen blev holdt. Der er mad til alle interesserede. Der er blevet fremstillet en særlig sweatshirt til arrangementet, hvor sloganet 'Århus -- en ren fornøjelse' er påtrykt.
Deskriptiv note
Omkring 15:31 efter Thorkild Simonsens tale forsvinder lyden og billedet går i sort
Ophavsret
CC Navngivelse
Materialet er under ophavsret, men udgives efter aftale under en Creative Commons Navngivelse licens.
Materialet må derfor gerne gengives og publiceres, så længe man på passende vis krediterer både ophavsmanden/-kvinden og AarhusArkivet.dk
Beskrivelsesdata
length
15:31
Relationer
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet må offentliggøres på internettet. Ifølge aftale.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.