Direktør Vilhelm Flach er i Morges død i sit Hjem i Fiskergade. Fredag Aften fik han en Hjerneblødning, i Gaar forværredes Tilstanden og i Morges sov han stillig hen. Den afdøde tilhørte en Garverfamilie, som i Begyndelsen af forrige Aarhundrede kom her til Landet fra Sydtyskland. Hans Bedstefader havde først bosat sig i Holbæk, men startede i 1825 Garverivirksomhed i Aarhus, Hans Fader førte Garveriet videre, og udviklede det stærkt, og selv uddannedes han i Faderens Virksomhed og paa store Læderfabriker i Udlandet. I 1893 løste han Borgerskab - havde saaledes i Aar 35 Aars Borgerjubilæum - og Aaret efter overtog han den kandte Fabrik paa Fiskergade, der i 1910 omdannedes til Aktieselskab med Afdøde som Direktør, og nu ved hans Død vil hans Sønner, ligesom han uddannet paa Fabriken og i Udlandet, føre Familiens Traditioner videre. Garver Flach var indenfor sin Stand en anset Mand, og sad i lange Perioder baade i Garver-og Læderbabrikantforeningens Bestyrelse. Man vidste om ham, at han kendte sit Fag til Grunden og Naar han, i de senere Aar sjældnere viste sig paa Hudeauktionerne, fulgte Kollegerne hans Bud med Opmærksomhed. Hans Fabrik i Fiskergade var kendt som en Mønstervirksomhed. Men Diretør Flach var ikke blot den gode Haandværker og Industrimand. Han var ogsaa den gode Borger, hvem Aarhus' Trivlsel laa stærkt paa Sinde. Han var dertil en fornøjelig Mand, altid parat med en munter Spøg - en Egenskab han især udviklede indenfor Aarhus borgerlige Skydeselskab til hvis ældste Medlemmer han hørte, og i hvis Bestyrelse han sad. Fortsættes
Datering
1928-12-24
Arkiv ID
000022786
Beskrivelse
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.