Brev fra Thyge Klemann til dr. Sejr: Kære Emanuel Sejr. Til Deres Arkiv over Aarhusborgere tillader jeg mig at sende Dem et Billede af min Far og nogle Da- ta. Jeg haaber De vil modtage dette Materiale. Wilhelm Th. Klemann født i Aarhus den 21.11.1884. Faderen Tømrermester Thøger Klemann, skulle som ung have overtaget, efter en Sidegren af Familien, Møllen paa Amrum. Kom dog i Tømrerlære hos sin On- kel Tømrermester Theiland i Hammel og Aarhus. Han byggede i 80erne Huse i M.P. Bruunsgade. Blev fri- stet af Københavns store Udvidelser i 80erne og byggede herovre indtil den store Arbejdskonflikt i Slutningen af 90erne. I København var det Husene paa Sortedamsdosseringen og Pladsen omkring Sct. Jacobskirken paa Østerbro, sammen med Arbejder for Københavns Brødfabriker, Sukkerfabriken i Kgs. Lyng- vend! by m.m. der optog de bedste af hans Aar. Tilbage til Aarhus omkring 1900. Byggede da Gaarde omkring Aarhus, Skole i Thiset, Gaarden Vidt skue, Vester Søgaard, Mundelstrupgaard m. m. Paa Spindesiden byggede man ogsaa Huse. Bedstefaderen, der var Sognefoged i Thrue, skrev i 1890 to Strejftog i Aarhuus Stiftstidende om sin Deltagelse i Udfaldet fra Fredericia i Treaars Krigen. Kort herefter er han begyndt sin Forretning som en af Datidens Bygmestre i Aarhus Omegn. Wilhelm Th. Klemann atbejdede som Arkitekt i Aar hus fra 1909 til sin Død den 28 December 1963. Tømrernes Hus i Christiansgade, Kareebebyggelser paa Frederiksbjerg, Pianofabrik i Møensgade, Med- lem af Sundhedskommissionen fra 1937, Kirkeministe- riets Bygningskonsulent for Præstegaarde i Aarhus og Skanderborg Amt. Medlem af Aarhus Boligkommission. forts.
Datering
1968-02
Arkiv ID
000049917
Beskrivelse
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Relationer
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.