Redaktør af "Dansk Handelsblad" Bendix Olesen har i morgen 25 Aars Jubilæum som Journalist. Traadte sine journalistiske Børnesko paa "Sorø Amtstidende.".Efter fleeraarigt Ophold i Amerika til Aarhus hvor han siden har drevet sin journalistiske Gerning. Afholdt af venner og Kolleger, der ofte har moret sig over hans salte Tunge og spidse Pen. Om sit Amerikaophold skriver Bendix Olesen i Journalisternes biografi. Leksikon: Rejste 1892 til Amerika og havde i 4 Aar mindst 24 forskellige Beskæftigelser: Murstensrenser, Gødningsfabriksarbejder, Modellerer, og "Presser" paa Terrakottafabriker, Skomager, Maler, Handelsbetjent, Grøftegraver, Cementmurer, Tømrer og "Arkitekt", Opvarter, Portnermedhjælper, Konditor, Livsforsikringsmand, "useful man" paa Farm, Mejerist m.m. Tog hjem til Danmark 1896. Senere var Bendix Olesen bl.a. Aarhus Stiftstidende's Berlinerkorrespondent Billede (Tegning)
Datering
1914-09-30
Arkiv ID
000072175
Beskrivelse
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.