(Breve til Kongen og Cancelliet. I Anledning af Risom´s Memorial om Kongelig Ratification paa den ham af Magistraten meddelte Bestalling som Vejer og Maaler i Aarhus skriver Stiftamtmand at Risom besidder Capacité og Retsindighed som udfordres og at Embedet er ham billigen forundt nu han paa 4de Aar uden mindste Betaling har taget Deel udi alle forefaldende Forretninger ved Raadstuen .... og at det ikke er usædvanligt at en Magistrats-Persohn tillige er Veyer og Maaler. Han har maattet accordere om at betale 200 Rdr. til Magistraten i Stedet for de 140 Rdr., som forrige Veyermester aarlig betalte - men da han kun er Vice-Raadmand, mener Stiftamtmanden at han billigvis bør nøjes med at betale 140 Rdr. indtil "han ascenderer til virkelig Raadmands Løn og Embede".
Datering
1773-11-12
Arkiv ID
000081944
Beskrivelse
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftamts Kopibog
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.