Vor Byes Omegn, er atter bleven forskjønnet med et nyt Anlæg, som alene skyldes Hr. Kjøbmand Hartvig Philip Rées utrættelige og opofrende Iver. Lige ved Vejen som fører til Riis Skov befinder sig nemlig en lille Dal, hvis Sider ere bevoksede med Træer og Buske. Denne som forhen var utilgjængelig, har nu Hr. Rée omformet til et nydeligt terrasseformigt Anlæg med talrige Gange, smagfuldt anbragte Bænke, ja endog enkelte Blomsterpartier. Fra Dalens østligste Punkt, som vender ud mod Havet, har man en særdeles skjøn Udsigt over hele Kaløe-Bugt. Ud mod Kjørevejen, under Træerne, er anbragt et smukt lille Beværtningssted - dette saakaldte "lille Paradis" som Hr. Rée har anlagt aldeles paa egen Bekostning, har i høj Grad forøget det Krav paa Aarhuus Indvaaneres taknemlige Paaskjønnelse, som denne vor hæderlige Medborger, ved flere tidligere, med lignende Opofrelse foranstaltede Anlæg (navnlig i Risskov) havde erhvervet sig, Paa den modsatte Side af Kjørebanen er for Forgjængere over Bakkerne anlagt en meget smuk, med Træer beplantet Vej, som paa Sankt Knudsbakken ender sig ligeledes i Terrasseformede Gange, med forskjellige Slags unge Træer. Dette tilligemed flere Anlæg i Byens nærmeste Omgivelser skyldes fornemmelig den herværende Forskjønnelsescommitée.
Datering
1843-07-04
Arkiv ID
000108944
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.