Fra 2de af denne Byes værdige Handlende modtog jeg Nytaars Aften fra den ene 20 Rigsdaler og fra den anden 1 Rigsdaler til Vederqvægelse for de Ulykkelige, paa den Tid 6 i Tallet, som hensukke deres kummerfulde Liv i Fængslerne. Disse Elendige, ved deres Forbrydelser vel uværdige til det menneskelige Selskab, men derfor dog ikke berøvede Krav paa Medlidenhed, som de i denne Tid meer end nogensinde behøve, bleve hervedqvægede med et godt Maaltid varm Mad, under hvis Nydelse, som saa sjælden falder i deres Lod, de velsignede deres Velgivere. Dette Maaltid med Øl og Brændevin og en god Frokost Nytaarsdag kostede 5 Rigsdalere 4 Mark 2 Skilling Af de overskydende 15 Rigsdalere 1 Mark og 14 Skilling skal hver Arrestant, saalænge Pengene kunne tilstrække, daglig blive tillagt 12 Skilling og idet jeg saaledes haaber at opfylde de ædle Giveres Hensigt, beder jeg disse her paa de Ulykkeliges Vegne at modtage min oprigtige Taksigelse. Aarhuus, den 3. Januar 1812 J.L. Schumacher
Datering
1812-01-04
Arkiv ID
000109029
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.