Fra den samme velgiørende Haand, der saa ofte og nyelig saa udmærket har været udstrakt til de Nødlidendes Lindring, har ogsaa jeg modtaget en Gave af 25 Rigsdalere til Vederqvægelse for Ulykkelige i Byens Arrester, hvis Forbrydelser har berøvet dem Friheden og med dem Evnen til at Fortiene. Efter den høie Givers Villie blev disse, paa den tid 11 i Tallet, paa Hans Majestæt vor allernaadigste Konges Fødselsdag, rigelig bespiist med et godt Middagsmaaltid, under hvis Nydelse ogsaa Fængslernes mørke Vraaer gienløde af gode Ønsker for den elskede Fyrste og af inderlig Tak til deres Velgiører, der vilde, at ogsaa de skulle føle Glæde paa denne for alle redelige Danskere saa kjære Dag. - Til fremdeles Vederqvægelse for de samme Elendige i denne Vinter har jeg endvidere ved Hr. Cantor Kabell modtaget 66 Rigsdalere 5 Mark 12 Skilling, som givne af Selskabet i Kronprinsens Klub i Anledning Hans Majestæts høie Fødselsdag. Enhver af de ædle Givere modtage min varmeste Tak med Forsikring om den samvittighedsfuldede Anvendelse af deres Gaver. Aarhuus den 1. Februar 1812 J.L. Schumacher
Datering
1812-02-01
Arkiv ID
000109030
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.