Subscriptionsplan Hans Kongelige Majestæt har allernaadigst forundet mig undertegnede Privat, at anlægge et Bogtr. her udi Aarhuus, og ved samme at indrette en Adresse-Contoir og udgive offentlige Tidender. Disse vil man stræbe at giøre saa interessante for Publikum, som mueligt. De skal indeholde Efterretninger om mærkværdige Tildragelser i Byen og Egnen, om Seiladsen, Smakkefarten og Fremmedes Gjennemreise, det vigtigste og paalideligste af udenlandske Nyheder og Handelsberetninger, offentlige Foranstaltninger og Anordninger, Kundskaber og Erfaringer i Landvæsen samt Kunster og Videnskaber, Bekiendtgiørelser og Avertissementer som deri forlanges indrykkede, med videre. De udgiver fra 1. Januari i næstkommende tvende Gange ugentligt og vil koste her paa Stedet 1 rigsdaler paa Trykpapir, og 1Rigsdaler 2 Mark paa Postpapir. En Prøveavis medfølger. Man udbeder sig af kyndige Patrioter nyttige Bidrag, men alt hvad der maatte findes anstødende mod Religionen eller Regieringen, eller og sigte til uanstændig Strid og personlig Angreb, modtages ikke i Avisen. De, som ville subscr. for en Aargang, behage her paa at tegne sig eller paa hvert halve Aaars Udgang erlægges, og er derfor min Tiestærbødige Begiering til de Herrer Postmestere og saa vidt det staaer til dem, bidrage til dets Fremgang og Vedvarende. Behager nogen at lade her trykke Bøger, Cataloger eller sligt, forsikrer enhver hurtig og nøjagtig Expedition. Aarhuus den 25. October 1793 Niels Lund Bogtrykker Paa Post.Contoir Anlb. leveres samme Avis for 8 Mark pr Aargang Fischer
Datering
1793-11-08
Arkiv ID
000109068
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
J. Efterr.
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.