Directør for A/S til Anlæg af en Søbadeanstalt har forlangt sig overladt et Stykke Jord mellem Trankogeriet og de sidste Huse paa Grønland, til Holdeplads for Badevognene, Opførelsen af et Huus og til et Haveanlæg. Man det vil sige Borgerrepræsentationen besluttede at undersøge paa Stedet, om Byen kunde undvære denne Plads, hvor man hentede Muur- og Strø-Sand, ligesom og Havnen Baglast. Borgmesteren og Commisen i Købmand Bechs Sted samt Købmand Schmidt paa Trankogeriets Vegne var tilstede for at opmaale de Pladser, der i sin Tid var overladte Bech og Trankogeriet.....A/S. erklærede, at den Plads det ønskede sig mellem Trankogeriet og Huusene paa Grønland, kunde indskrænkes til 130 Alen, saa der vilde blive 60 Alen tilbage til Muur og Strøsand samt Baglast, Der blev nu Afstemning om, hvorvidt A/S skulde overdrages Pladsen for den sædvanlige Betaling: 2/3 Skilling Pr. Kvadrat Alen Afgift for de Aar, Pladsen benyttedes til Badeanstalt. Majoriteten (10) stemte for, idet den antog, at en Foranstaltning af en saadan Art tjenende til Sundhedens Opretholdelse, burde fremmes; hvorimod Minioriteten (7) ikke vilde indvilge, undtagen at denne Plads stilledes til offentlig Auction idet man formente, at en betyderlige Indtægt paa denne Maade vilde tilflyde Byens Kasse.
Datering
1848-03-08
Arkiv ID
000109320
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.