Søe-Bade-Anstalt i Aarhuus. Den Opmærksomhed som Søebade overalt finder ved sin Behagelighed og for Sundheden velgieørende Virkninger har tilskyndet Undertegnede at anlægge en almen Søe-Badeanstalt for Aarhuus og Omegn i Gaarden Nummer 32 paa Skolegaden, som dertil synes fortrinligen situeret og frembyder en af de behageligste Udsigter i Aarhuus. Anlægget er nu saavidt fuldført, at det fra Mandag af staaer til Afbenyttelse. Maatte det nu, som jeg haaber, vinde Publikums Bifald og svare til dets Bestemmelse; at forene Nytte med Behagelighed, vil jeg derved høste Lønnen for de Besværligheder Anlægget har været forbunden med. For det første indskrænker det sig til: 1) varme Søebade 2) medicinske & mineralske Bade 3) kolde Søebade 4) Strømbade 5) Svømmebade, men kan Tiden ventes udvidet, dersom jeg nogenlunde kan være skadesløs derved. Uagtet den sandsynligviis forholdsmæssige mindre Søgning der her kan ventes, har jeg dog troet at kunne for det første ansætte Entreen som ved de Københavnske Badehuse, nemlig for Badene Nummer 1, 3 Mark, Nummer. 2 efter Bestanddelenes Beskaffenhed, Nummer 3, 2 Mark., Nummer 4, 24 Skilling, Nummer 5, 1 Mark Tegn, alle med Haandklæde. For Børn fra 10 til 16 Aar, betales omtrent 2/3 og for Børn under denne Alder kun 1/3. Abonnenter som tage 12 Billetter erholder 2 gratis. Entreen er aaben fra Morgen til Middag Kl. 12 for Damer alene, fra 12 til Aften for begge Kjøn. For Propriteten og Opvartningen vil der paa det bedste drages Omsorg. Badene Nummer 1 og 2 maa bestilles en Time forud. Det Nærmere vil behageligen erfares af det i hvert Badekammer ophængte Reglement. Billetter erholdes hos Hr. Amtsbarber, Studiosus chirurgis Warberg, der paa Forlangende gaaer Badegjæsterne til Haande med Liigtornskjæring og andre forefaldende chirurgiske Forretninger. Aarhuus, den 5.August 1827 Laur.A. Jahnsen (se Ebeling 21.8)
Datering
1827-08-04
Arkiv ID
000109455
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.