Boliger Den sidste Flyttedag har her i Byen frembudt et langt større Antal Huusvilde end nogensinde før har været kjendt her, nemlig 16 Familier, bestaaende af 29 Voxne og 54 Børn. Disse have tildeels funden midlertidig Anbringelse i den forrige Friskoles usle Localer, hvor de desværre ere utilbørligt sammenstuvede og kun have daarligt Ly mod Vinteren.- Efter hvad vi erfare er det ikke Tilfælde hos alle disse Familier, at pecuniair Hjælpeløshed her gjort dem huusvilde, tværtimod havde man Exempel paa, at flere havde penge at betale med men viser sig aabenbart Trang til passende Boliger her i Byen for den fattige Arbeiderclasse. Navnlig er det yderst vanskeligt for dem, som have mange Børn, at finde Logie, fordi Huusværterne i denne knappe Tid vrager og selvfølgelig foretrække Familier uden Børn. Det vilde vistnok være en sand Velgjerning mod den fattige Befolkning, om her kunde viselig en Bestræbelse for at tilveiebringe billige Aarbeiderboliger, der netop kunne komme den ordentlige, stræbsomme Arbejder, som har stor Familie at hus og ernære, tilgode
Datering
1866-10-26
Arkiv ID
000110954
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.